Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti (u daljnjem tekstu „Izjava“) daje Vam informacije o obradi Vaših osobnih podataka koje prikupljamo kada posjećujete naše internetske stranice. U prikupljanju i obradi tih informacija djelujemo kao voditelj obrade u smislu kako je isti definiran Općom uredbom o zaštiti podataka te smo obvezni pružiti Vam informacije o nama, zašto i kako obrađujemo Vaše osobne podatke, kao i o pravima koja imate glede svojih osobnih podataka.

Voditelj obrade

Voditelj obrade je Eliora design d.o.o. iz Zagreba, (dalje u tekstu: Eliora design) a ova Izjava se primjenjuje na sve internetske stranice u našem vlasništvu. Ako nas želite kontaktirati u vezi obrade i korištenja vaših osobnih podataka možete to učiniti:

  • putem e-maila na: info@eliora-design.hr; ili
  • putem pošte na adresu: Maksimirsko naselje IV. 25, HR-10000 Zagreb, Republika Hrvatska.

Kako prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke

Prilikom Vašeg korištenja naših internetskih stranica, Vaše osobne podatke možemo prikupljati na više načina, npr. kada nam postavljate upit putem naših internetskih stranica, kada s njih preuzimate razne dokumente ili programe te čak i kad samo pregledavate stranice. Potrebne informacije o načinima kako se podaci prikupljaju možete pronaći niže.

Kada posjećujete naše internetske stranice

Kada posjećujete naše internetske stranice kako biste saznali više o nama i našim uslugama, odnosno, pregledali informacije koje stavljamo na stranice, možemo koristiti kolačiće s ciljem da osiguramo optimalno funkcioniranje stranica, prikupimo korisne informacije o posjetiteljima koje će nam omogućiti da dalje unaprijedimo svoje usluge kao i radi toga da općenito unaprijedimo korisničko iskustvo.

Kolačići mogu na Vaš preglednik biti instalirani od strane Eliora design ili od treće strane, primjerice oglašivača.

Za više informacija o tome kako i u koje svrhe koristimo kolačiće, predlažemo da pogledate našu Politiku korištenja kolačića.

Kada postavljate upit putem naših internetskih stranica

Kada postavljate upit putem naših internetskih stranica (npr. korištenjem obrasca za upite), tražimo Vas da nam pružite informaciju o vašem imenu i prezimenu te e-mail adresi. Za potrebe pružanja kvalitetnijeg odgovora na Vaš upit ponekad Vas možemo zatražiti i dodatne podatke (poput broja telefona, imena tvrtke u kojoj ste zaposleni, itd.).

Navedene informacije koristimo kako bismo odgovorili na Vaš upit, uključivo i kako bismo Vam pružili sve zatražene informacije o našim uslugama i proizvodima. Nakon zaprimanja Vašeg upita, možemo Vas kontaktirati e-mailom kako bismo osigurali da ste dobili informacije koje su Vam potrebne, odnosno, da ste zadovoljni dobivenim odgovorom. Pravna osnova za navedeno je naš legitimni interes da vam pružimo točne informacije prije moguće prodaje usluga i/ili proizvoda.

Vaš upit se pohranjuje i obrađuje kao e-mail usluga koju pruža Microsoft Corporation unutar Europskog gospodarskog prostora (EGP).

Vaše osobne podatke koje smo zaprimili putem postavljenog upita na našim internetskim stranicama čuvati ćemo za vrijeme dok međusobno komuniciramo u vezi odgovora na Vaš upit, odnosno, pružanja informacija o našim uslugama i proizvodima. Po proteku 12 mjeseci od zadnje komunikacije izbrisati ćemo sve Vaše osobne podatke. Navedeno ne utječe na Vaše pravo da u bilo kojem trenutku ranije zatražite da obrišemo Vaše osobne podatke iz naših evidencija.

Vaša prava kao ispitanika

Sukladno propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, u svako doba imate sljedeća prava glede obrade Vaših osobnih podataka:

  • zatražiti nas informaciju koje Vaše osobne podatke obrađujemo (uključivo i dobiti presliku tih podataka) kao i da ih ispravimo ukoliko su navedeni podaci netočni;
  • ukoliko Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem Vaše privole kao pravne osnove za obradu, možete povući privolu u bilo kojem trenutku. Napominjemo da povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka obrađenih na temelju privole prije nego što je ista povučena;
  • ukoliko Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem Vaše privole ili sa svrhom izvršenja ugovora s Vama, imate pravo na prijenos podataka drugom voditelju obrade podataka kada je to tehnički izvedivo;
  • zatražiti da zastanemo s korištenjem Vaših osobnih podataka na određeno vrijeme, ukoliko smatrate da ih ne obrađujemo u skladu s zakonom;
  • zatražiti da Vaše osobne podatke izbrišemo u slučajevima kada ih obrađujemo temeljem Vaše privole ili s osnove legitimnog interesa kao pravne osnove za obradu ili nekom drugom slučaju predviđenom propisom; i
  • podnijeti prigovor u vezi obrade osobnih podataka.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, možete nas kontaktirati na gore navedenim kontakt podacima.

Automatizirano pojedinačno donošenje odluka i slanje podataka izvan EGP

Imate pravo da se na Vas ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila koja proizvodi pravne učinke na Vas ili na sličan način na Vas značajno utječe.

Na internetskim stranicama u našem vlasništvu kao niti u uslugama koje pružamo trenutno ne koristimo automatizirano pojedinačno donošenje odluka.

Vaše osobne podatke ne dostavljamo trećim osobama niti ih dostavljamo izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), odnosno u zemlje koje se sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka smatraju „trećim zemljama“.

Vaše pravo na prigovor

Ako imate prigovor glede načina na koji koristimo Vaše podatke, predlažemo da prvo kontaktirate nas kako bismo otklonili problem. Ako smatrate da vam nismo bili u mogućnosti pomoći u vezi Vaše pritužbe ili problema, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka putem internetske stranice agencije www.azop.hr ili pisanim putem na adresu: Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, HR-10000, Zagreb, Republika Hrvatska.

Ažuriranje ove Izjave

Redovito pregledavamo kako se naše usluge i korištenje osobnih podataka razvijaju i, kada je prikladno, povremeno ažuriramo ovu Izjavu. U slučaju da želimo koristiti Vaše osobne podatke na način koji ranije nismo identificirali, kontaktirat ćemo Vas kako bismo Vam pružili informacije i ako je potrebno, zatražili Vaš pristanak. Savjetujemo Vam da redovito pregledavate ovu Izjavu kako biste mogli dobiti aktualne informacije o načinu na koji obrađujemo Vaše osobne podatke.

Ova Izjava je posljednji put ažurirana 8. listopada 2023. godine.